Roblox, üst düzey yetenekler için 430.000 dolara kadar temel maaş ödüyor

Sam Williams 25/01/2022

Çocuklar arasında popüler olan oyun platformu Roblox, metaverse'e sıkı sıkıya inanıyor ve işe alıyor.

Firmanın şu anda 258 açık rolü var. Tüm iş tanımları metaverse teriminden bahseder.

Firma, kullanıcıların diğer geliştiriciler tarafından yapılan oyunlar yapmasına ve oynamasına izin veriyor ve çocuklar arasında çılgınca popüler. Firmanın yaklaşık 50 milyon günlük aktif kullanıcısı var ve bunların yaklaşık beşte biri 13 yaşın altında.

Metaverse'in tam olarak ne olduğu tartışılıyor. Terim, 2021'in sonlarında, Ekim ayında Meta olarak yeniden markalaşan ve sanal ve artırılmış gerçeklik aracılığıyla erişilen gelecekteki bir internet vizyonunu ortaya koyan Facebook tarafından popüler hale getirildi.
Epik Oyunlar
, "Fortnite" yaratıcısı, metaverse'den "sosyal olarak bağlı çevrimiçi hizmetler" olarak da bahsetti.

Roblox'un baş teknoloji sorumlusu Daniel Sturman, mevcut 3D oyunlarında metaverse binasını ve ayrıca Lil Nas X ile verdiği konser gibi sanal etkinlikleri görüyor.

Verdiği demeçte, "3D deneyimleri paylaşmak için milyarlarca kullanıcıyı bir araya getirecek bir platforma inanıyoruz ve bunu 15 yılı aşkın bir süredir yapıyoruz" dedi. "Yani, bu yönde oldukça iyi giden uzun ve istikrarlı bir tırmanış oldu."

"İşimi bu topluluğa bir platform sağlamak olarak görüyorum ve sonra yaratıcılıklarının onunla yapabilecekleri tüm harika şeyleri bulmasına izin veriyorum."

Roblox bir dizi rol için işe alıyor: diğerleri arasında ön uç mühendisleri, arka uç mühendisleri ve tam yığın mühendisler. Buna ek olarak, makine öğrenimi, fizik ve grafik geçmişine sahip adaylara da meraklıdır.

Sturman, tüm rollerin "metaverse deneyimlerini etkinleştirmeye yönelik" olduğunu söyledi.

ABD Yabancı İşgücü Sertifikasyon Ofisi'nin 2021'de kalıcı ve geçici yabancı işçilere yönelik açıklama verilerinin analizine göre, Roblox'taki bir yazılım mühendisi, şirketlerin kilit rollerdeki işçilere ne kadar ödemeye istekli olduğunu gösteren, 141.000 ila 215.000 ABD Doları arasında maaş kazanabilir. . Rakamlar ikramiye veya hisse senedi ödüllerini içermez ve sadece yabancı işçileri kapsar.

Analize göre, kıdemli bir yazılım mühendisi 270.000 dolara kadar kazanabilirken, bir mühendislik direktörüne 430.500 dolar ödeniyor.

Sturman şirketin, özellikle Roblox'un genel merkezinin bulunduğu San Mateo, California'da "üniversite mezunlarından" "dünyanın en iyilerine" kadar her seviyeden işe alım yaptığını söyledi.

İşe alım süreci uzundur. Giriş seviyesi pozisyonlar için adaylar bir özgeçmiş gönderir ve motivasyonları hakkında bir başvuru formu doldurur. Sırada bir telefon taraması var. Daha sonra iki testi tamamlamaya davet edilirler: biri bilişsel, diğeri teknik. Son turda iki teknik görüşme, bir yöneticiyle ve ardından kıdemli bir liderle yapılan görüşme yer alır.

Kıdemli işe alımlar için iki tur görüşme vardır: üç teknik görüşme içeren bir taktik görüşme ve bir yönetici ile görüşme. Bunu geçerlerse, yürütme aşamasına geçerler ve ekibin direktörü ve potansiyel olarak başkan yardımcısı ile tanışırlar.

Roblox'un çok yüksek bir teknik çıtası var ve bu bazen "iyi adayları kaçırıyoruz" anlamına geliyor, ancak Sturman bunun sadece mümkün olduğunca çok sayıda harika teknik insanı işe almaya çalışmak olmadığını söyledi. Roblox "mutlu bir yer" ve çalışanlar orada olmaktan heyecan duyuyor, bu nedenle işe alım görevlileri her zaman kültürel olarak "harika bir eşleşme" arıyor.

Sturman, adayların işe alım görevlilerini etkilemek ve şirkette başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu beş temel özelliği açıkladı.

1. Saygı uzun bir yol kat eder
Sturman, Roblox'un harika bir topluluğa sahip olmaktan gurur duyduğunu söyledi. "İnsanlar burada olmaktan hoşlanıyorlar. Meslektaşlarıyla çalışmayı seviyorlar. Harika bir topluluk. Çok benmerkezci olmak, yönetim kadar meslektaşları tarafından da hoş görülmez."

İşverenler, "genel kültürel uyum" olan adaylarla ilgilenir.

Sturman, "Topluluğa saygı duyan insanlar hakkında çok konuşuyoruz ve geliştiricilerimiz ve kullanıcılarımız olmadan platformumuzun bir hiç olduğunu unutmayın, bu yüzden daha büyük bir şeyin parçası olmaya odaklanın," dedi. "Her şeyin seninle ilgili olmadığı konusunda rahat olmalısın."

2. Uzun vadeli düşünürler uzun vadeli roller kazanır
Teknoloji şirketleri genellikle ürünleri olabildiğince çabuk göndermek için rekabet ediyor, ancak Sturman, Roblox'un daha uzun vadeli düşünmeye çalıştığını söyledi.

"Büyük bir farklılaştırıcı, uzun vadeli bir bakış açısı edinme yeteneği olabilir. Bunun bir yer olduğunu söyleyebilirim, diğer birçok şirketten insanlar bazen mücadele ediyor. Hedefin onu elde etmek olduğu bir ortamda olmaya alışkınlar. mümkün olduğunca çabuk dışarı.

"Bize yenilikçi, uzun vadeli düşünürler olduklarını gösterebilecek, ilk ilkelere gidecek ve sadece işleri yapıldığı gibi yapmakla kalmayıp bizim için doğru çözümü bulan insanlar istiyoruz."

3. Zorlukları kucaklamak
Sturman, adaylara genellikle gerçek hayatta bir şeyi nasıl tasarlayacakları ve nasıl çözdüklerini görecekleri gibi "açık uçlu sorunlar" verildiğini söyledi. Bu, "insanların bir şeyler hakkında nasıl beyin fırtınası yaptığını ve düşündüklerini" gözlemlemek içindir.

"İnsanların inisiyatif almalarını, işleri halletmelerini, biraz cesarete sahip olmalarını ve 'Yapmaya çalıştığım şey bu. Yoluma bir şey çıkarsa, bununla nasıl başa çıkacağımı bulacağım' demesini seviyoruz. Bu sorun, başka birinin gelip sorunu benim için çözmesini ummayın.'

"Yani azim gerçekten önemli ve mülakat sürecinde çokça baktığımız şey bu, cesaret nerede? Tutku nerede, bu bireyin azmi nerede?"

4. Güçlü katkıların tarihi
Sturman, Roblox'un belirli programlama dilleri ve hatta derinlemesine teknik beceriler aramadığını söyledi. Çalışanlarından bazıları, resmi nitelikler olmadan kendi kendini yetiştirmiştir - bu nedenle tutku, adaylarda önemli bir niteliktir.

Roblox'un, bazıları üniversite mezunu olmayan ve kendi kendini yetiştirmiş bir dizi çalışanı vardır, bu nedenle adayların yalnızca becerilerini değil, tutkularını ve yaptıklarını göstermeleri önemlidir.

Sturman, "Gerçekten güçlü bir katılımcının bu şirkette bir yer bulabileceğini düşünüyorum" dedi.

"Bize daha çok üzerinde çalıştığınız harika bir projeyi, neden bir fark yarattığını ve neden zor olduğunu anlatmanızla ilgileniyoruz. Bunu arıyoruz ve bence burada yeterince genişiz, eğer Az önce bazı etkileyici şeyler yaptık, genellikle bunu organizasyonda bir yerde haritalamak için bir yer bulabiliriz."