Navalny vakfı tarafından yayınlanan, içinde buz pateni pisti ve direk dans odası bulunan Putin'in gizli sarayını gösterdiği iddia edilen 479 fotoğraf sızdırıldı

21/01/2022

Putin'in gizli sarayını gösterdiği iddia edilen geniş bir görüntü önbelleği Perşembe günü yayınlandı.
Putin düşmanı Alexei Navalny'nin temeli sızıntının arkasındaydı ve daha önce saray hakkında konuşmuştu.
Kremlin daha önce Putin'in böyle bir saraya sahip olduğu fikrinin "tamamen saçmalık" olduğunu söylemişti.

Tutuklu Rus aktivist Alexei Navalny'nin müttefikleri, Başkan Vladimir Putin'in gizli sarayının içinde olduğunu söyledikleri yüzlerce fotoğrafı yayınladı. Görüntü yayınlama, hem bir videoda hem de bir Google Drive'daki bir görüntü önbelleğinde gerçekleşti.

It came around a year after the Anti-Corruption Foundation first alleged that the palace existed.

Ocak 2021'de Putin'in gizlice 2014'ten bu yana 100 milyar ruble (1.3 milyar dolar) maliyetle 17.691 metrekarelik bir saray inşa ettiğini söyledi.

Vakıf, sarayın Karadeniz kıyısındaki Gelendzhik yakınlarında inşa edildiğini söyledi. Vakıf, Putin'in yakın çevresinin erişim ve nüfuz için cumhurbaşkanına ödeme yaptığı bir yolsuzluk planı aracılığıyla finanse edildiğini söyledi.

O sırada Kremlin iddiaları yalanlamıştı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Bunların hepsi kesinlikle asılsız açıklamalardır. Bu tamamen saçmalık ve derlemedir ve orada başka bir şey yok." dedi.

Vakfın 2021 raporu, sarayın nasıl görünebileceğine dair bir kat planı ve maketler gösterdi.

En son set, video raporunun bir plandaki noktalarla eşleştirdiği iç mekanın gerçek görüntüleri olduğunu söylediği şeyi genişletiyor.

Tarihsiz görüntülerin, sarayın kısmen yapım aşamasında olduğu bir zamanda çekildiği söyleniyor.

Navalny geçen yıl yaptığı basın açıklamasında, saray ve arazide güvenlik çitleri, liman, kilise, uçuşa yasak bölge, sınır kontrol noktası, şarap mağarası, tiyatro, spor salonu, havuz, "aquadisco," olduğunu söyledi. " ve bir buz hokeyi pisti.

Navalny, "Rusya içinde ayrı bir devlet gibi" dedi. "Ve bu durumda tek ve yeri doldurulamaz bir çar var: Putin."

Navalny, on yıldan fazla bir süredir Putin'in baş eleştirmeni. Ağustos 2020'de Navalny, Sibirya'da Novichok sinir ajanı ile zehirlendi, ancak hayatta kaldı.

Buna rağmen, daha önceki saray videosunun hemen tutuklanmasından kısa bir süre sonra 17 Ocak 2021'de Rusya'ya döndü. Daha sonra, zimmete para geçirme ve şartlı tahliye toplantılarını kaçırma nedeniyle 2014 yılında ertelenen bir cezayı ihlal etmekten suçlu bulundu.

Şu anda, bir çalışma kampında üç buçuk yıl hapis cezasını çekiyor.

Açık kaynaklı haber kuruluşu Bellingcat tarafından Aralık 2020'de yapılan bir araştırma, Navalny'nin Rusya'nın FSB casus teşkilatına bağlı ajanlar tarafından zehirlendiğini tespit etti. Kremlin müdahaleyi reddediyor.