Google yöneticisi ve DeepMind kurucu ortağı Mustafa Süleyman çalkantılı bir kaç yılın ardından çıktı. 'Gerçekten batırdım' dedi.

20/01/2022

DeepMind kurucu ortağı Mustafa Süleyman, risk sermayesi şirketi Greylock Partners'a katılmak için Google'dan ayrıldı.

Bir basın açıklamasında Greylock, Süleyman'ın erken aşamadaki şirketlere danışmanlık yapmaya ve "AI alanında gelecek vaat eden girişimlere yatırım yapmaya" odaklanmak için bir ortak olarak katıldığını söyledi.

Süleyman, teknoloji devi Demis Hassabis ve Shane Legg ile birlikte kurduğu yapay zeka girişimi DeepMind'i satın aldıktan sonra 2014 yılında Google'a katıldı. 2019'da Süleyman, Google'da AI politikasına odaklanan bir Başkan Yardımcısı rolü için DeepMind'dan ayrıldı. Hareket, DeepMind'da Süleyman'ın personele zorbalık yaptığı iddialarına yönelik bir iç soruşturmanın ardından geldi.

Insider geçen yıl, Süleyman'ın davranışlarıyla ilgili şikayetlerin, soruşturmaya kadar birkaç yıldır dile getirildiğini bildirdi. Greylock'un sitesine gönderilen bir Soru-Cevap'ta Süleyman'a "agresif yönetim tarzı" soruldu.

Süleyman, "Bunu gündeme getirmenize sevindim" diye yanıtladı. "Yani, 2017, 2018'de birkaç meslektaşım yönetim tarzımdan şikayet ettiği bir dönem geçirdim ve gerçekten çuvalladım. Çok talepkar ve oldukça amansızdım. İnsanların neyi, ne zaman teslim edecekleri konusunda oldukça mantıksız beklentilerimin olduğu ve sonunda oldukça zor şarj olduğum bir ortam ve bu, bazı insanlar için çok zor bir ortam yarattı.

"İnsanların yarattığı etki ve insanların orada hissettikleri acı için çok üzgünüm." dedi.

Geçen yıl Google ve DeepMind, Insider'a ortak bir açıklamada, iç soruşturmanın bir sonucu olarak Süleyman'ın "devam eden ve büyük ekipleri yönetmeyen endişe alanlarını ele almak için profesyonel gelişim eğitimi aldığını" söyledi.

Süleyman, 2021'de kişisel avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, "2019'da DeepMind'ın kurucu ortağı olarak insanları çok zorladığım ve zaman zaman yönetim tarzımın yapıcı olmadığı yönündeki geri bildirimleri kabul ettim. Bu geri bildirimi ciddiye aldım. ve biraz zaman ayırmayı ve bir koçla çalışmaya başlamayı kabul ettim. Bu adımlar, kişisel ve profesyonel olarak düşünmeme, büyümeme ve öğrenmeme yardımcı oldu. Geçmişteki davranışlarımdan etkilenenlerden açıkça özür dilerim."