Bitcoin'in bu kilit destek seviyesini tutmadığı sürece %22 daha düşebileceğini söylüyor.

22/01/2022

Fairlead Strategies'ten teknik analist Katie Stockton'a göre Bitcoin'in Perşembe günü 40.000 doların altına düşmesi %8'lik düşüş, ileride daha fazla düşüş için zemin hazırlıyor.

Bitcoin'in 40.000 doların altına düşmesini henüz bir arıza olarak görmüyor, ancak Insider'a gönderdiği bir e-postada, kripto para birimini üç haftalık bir konsolidasyon aşamasından çıkardığını ve kısa vadeli momentumda düşüş eğilimini temsil ettiğini söyledi.

Stockton, şu anda mevcut seviyelerden yaklaşık %3 daha düşük olan bitcoin için önemli bir destek seviyesi olarak 37.361 $ 'ı izliyor. "Bu seviye, uzun vadeli yükseliş trendini tanımlıyor ve aşağı inen herhangi bir ara seviyeden çok daha önemli. 40.000 dolar bizim için kilit bir seviye değildi."

Stockton'ın çalışmasına göre, bitcoin'deki herhangi bir arıza, onay için desteğin altında ardışık haftalık kapanış gerektiriyor, bu nedenle bitcoin'deki son satışların devam edip etmeyeceğini veya hızlı bir geri dönüşün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini söylemek için henüz çok erken. Ancak devam eden zayıflık "düzeltmenin uzun vadeli düşüş eğiliminin başlangıcı olduğunu gösterir" dedi.

Stockton'un 37.361 $ civarındaki temel bitcoin destek seviyesinin altında teyit edilen bir düşüş, kripto para biriminin ikincil desteği 30.000 $ civarında test etmesi için zemin hazırlayacak ve mevcut seviyelerden %22'lik ek bir potansiyel dezavantajı temsil edecek.

Stockton'a göre, aşırı satım koşulları mevcutken, bir sıçrama, desteğin altında teyit edilen bir kırılmadan daha olası görünüyor. "Ancak, kısa vadeli aşırı satım bölgesine yer verilen 'zor' bir destek testi bekliyoruz, bu da Bitcoin'in toparlanmadan önce desteğin biraz altında zaman harcayacağı anlamına geliyor."

Bitcoin'e ne olursa olsun, pazar büyüklüğü göz önüne alındığında şüphesiz lider olduğu için muhtemelen daha geniş kripto para piyasasına yayılacaktır. Ether fiyatları Perşembe günü %10 düşerek 3.000 doların altına düşerken, çoğu altcoin daha da düştü.

Stockton, "Birçok altcoin, 2021 yazındaki en düşük seviyelerinde destek alıyor ve bu, kripto para birimi alanının tonunu belirlediği için bitcoin'in desteği tutmasını kritik hale getiriyor."