2022 için seyahat planlayıcılarının bilmesi gereken yedi yeni turizm vergisi

23/01/2022

Yeni bir yıl, yeni seyahat planları anlamına gelir ve dünya yavaş yavaş yabancı gezintilere açılırken, bir sonraki seyahatinizi planlamaya başlamak için bundan daha iyi bir zaman olamaz - ve buna tüm küçük ayrıntılar da dahildir.

Turist vergisi yeni bir şey olmasa da, Covid-19 seyahat kısıtlamalarından kaynaklanan zorluklar ve sürdürülebilirliğe artan odaklanma, dünyanın dört bir yanındaki hükümetleri ve havayollarını yolcular için ek ücretler duyurmaya yöneltti.

Burada, bir sonraki tatilinizi kötü sürprizler olmadan planlayabilmeniz için 2022'de Tayland'dan Venedik'e inen seyahat ve turizm vergilerini topluyoruz.

Tayland – Nisan 2022

Ülke yabancı turist ücreti getirdiğinden, Tayland'ı ziyaret edenler Nisan ayından itibaren fazladan 300 baht (9 $) ödemek zorunda kalacaklar.

Yetkililer, ücretin cazibe merkezlerini geliştirmek ve masrafları kendileri ödeyemeyen yabancı yolcular için kaza sigortasını karşılamak için kullanılacağını söylüyor. Asya'nın en popüler seyahat destinasyonlarından biri olan Tayland, pandemi kaynaklı bir turizm çöküşü sırasında kötü bir şekilde etkilendi ve 2019'da yaklaşık 40 milyon olana kıyasla 2021'de yaklaşık 20.000 varış bildirdi.

En son ücret, Covid-19 testleri için ön ödeme, önceden rezerve edilmiş otel konaklaması veya karantina ve minimum 50.000 ABD Doları teminatlı Covid-19 sigortasına sahip olmayı içeren yabancı ziyaretçiler için gereksinimler listesine eklenir.

Venedik, İtalya – Haziran 2022

İtalya'nın Venedik şehri, aşırı kalabalığı bastırmak amacıyla lagün şehrine girmek için günde 10 €'ya (11 $) kadar turist vergisi getiriyor.

Yetkililer uzun süredir dar sokakları ve ikonik meydanları dolduran kalabalıklarla boğuşuyor. Venedik'in kırılgan ekosistemini korumaya yönelik son çaba, pandemi öncesi yıllarda yaşadığı aşırı turizmi engellemeyi amaçlıyor.

Erişim, şehre giriş noktalarındaki elektronik turnikeler ve mevsime bağlı olarak 3 € ile 10 € arasında değişen ücretlerle bir çevrimiçi rezervasyon uygulaması ile düzenlenecek. Haziran ayında yürürlüğe girmesi beklenen vergiden konut sakinleri, öğrenciler, taşıtlar ve gece konaklayanlar muaf tutulacak.

Hollanda ve Fransa – Ocak 2022

2022'de yurtdışı seyahatlerine ek ücret ekleyen sadece hükümetler değil. Air France-KLM, sürdürülebilir havacılık yakıtı kullanmanın ekstra maliyetini finanse etmeye yardımcı olmak için bu ayın başlarında bilet fiyatlarına zam yaptı.

Hareket, Fransa veya Hollanda'dan kalkan uçuşların maliyetine 1 ila 12 € arasında eklenecek. Ücret, seyahat edilen mesafeye ve bilet sınıfına bağlı olacak ve havayolunun karbon ayak izini düşürme çabasının bir parçası olacak.

Havayolu, sürdürülebilir havacılık yakıtı kullanmanın maliyetinin fosil yakıtlardan dört ila sekiz kat daha yüksek olduğunu söyledi ve otobüs sınıfı biletlerin 4 € 'dan fazla artmayacağını açıkladı. Business sınıfı ücretler 12 € daha fazlaya mal olacak. Bu arada, düşük maliyetli kol Transavia, bilet maliyetine birleşik bir katkı içerecek.

AB – 2022'nin sonu

AB'ye seyahat edenler, bu yıl yeni bir seyahat vergisi yürürlüğe girdiğinde, zevk için yakında fazladan 7 € ödemek zorunda kalacaklar.

“Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi” – kısaca ETIAS – olarak adlandırılan yeni önlem, “güvenliği artırmayı ve bloğa yönelik sağlık tehditlerini önlemeye yardımcı olmayı” amaçlıyor.

Maldivler – Ocak

Maldivler'den ayrılmak zaten yeterince zor değilse, şimdi insanlar zevk için suçlanacak.

Yerel sakinler de dahil olmak üzere adalardan ayrılan tüm gezginler için bu ay yeni bir çıkış vergisi getirildi.

Maldivler için bir haber kaynağı olan Raajje'ye göre, ücret yolcunun ikametgahına ve uçtuğu sınıfa bağlı olacak ve ekonomi sınıfındaki yerel yolcular için 12 dolardan başlıyor.

Yerleşik olmayanlar, ekonomi sınıfında uçarken 30 dolar, business sınıfında 60 dolar ve birinci sınıf uçuyorsa 90 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Özel charter jetlerde uçanlar için 120 dolar ücret olacak.

Velana Uluslararası Havalimanı'ndan uçan yolculardan, yeni kalkış vergisine ek olarak 25 ABD Doları Havalimanı Geliştirme Ücreti de alınacaktır.

Bengaluru, Hindistan – Nisan 2022

Hindistan'ın Bengaluru'suna bir gezi planlıyorsanız, seyahat faturanıza biraz eklemeye hazırlanın. Kempegowda Uluslararası Havalimanı'ndan uçan yolcular, mevcut 184 rupi ve 839 rupi yerine, iç hatlar için 350 rupi (4.70 $) ve uluslararası uçuşlar için 1.200 rupi ödemek zorunda kalacak.

Kullanıcı geliştirme ücreti Nisan ayında devreye girecek ve Mart 2026'ya kadar devam edecek ve büyük bir genişleme projesinin ve Covid-19 salgınının patlak vermesinden bu yana daha düşük ziyaretçi trafiğinin ardından havalimanının finansmanını artırmayı amaçlıyor.

Norveç – Ocak 2022

Büyüleyici fiyortları, muhteşem antik şehirleri ve büyülü kuzey ışıkları ile Norveç'i ziyaret etmek için milyonlarca neden var, ancak 2022'de rezervasyon yapmak size son yıllarda olduğundan daha fazla bir dokunuşa mal olabilir.

Mart 2020'de, ülkenin Hava Yolcu Vergisi, pandemi sırasında havayolları için bir rahatlama olarak geçici olarak kaldırıldı. Hükümet, vergiyi birkaç kez uzattıktan sonra, 2022 ulusal bütçesine, Avrupa'daki varış noktaları olan uçuşlar için yolcu başına 80 Norveç kronu (9 $) ve diğer uçuşlar için yolcu başına 214 Norveç kronu oranında vergiyi yeniden ekleyeceğini duyurdu. .

Oranlar, Covid-19 salgını öncesindeki ücrete karşılık geliyor ancak 2022 seviyelerine ayarlandı.